ΜΜΕ

Συγχαίρει τους Έλληνες της Αυστραλίας ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για την πρωτοβουλία τους «Μιλάμε ελληνικά τον Μάρτιο»

Νίκος ΚοτζιάςΓια την πρωτοβουλία τους «Μιλάμε ελληνικά τον Μάρτιο» συγχαίρει, με επιστολή του, τους Έλληνες της Αυστραλίας ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι η εκστρατεία αυτή θα αγκαλιαστεί και από τους ομογενείς, όπου γης.

Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την συλλογική, πολύπλευρη δραστηριοποίησή σας για την περαιτέρω ενίσχυση και στήριξη της ελληνικής γλώσσας στην Αυστραλία, και μάλιστα στο πλαίσιο των ευρύτερων εθνικών εορταστικών εκδηλώσεων του Μαρτίου, μήνα της επετείου της εθνικής μας ανεξαρτησίας.

Είμαι βέβαιος ότι η πρωτοβουλία «Μιλάτε ελληνικά τον Μάρτιο» που ξεκίνησε από σας, που εκπροσωπείτε ενεργητικά και δυναμικά τον ελληνισμό στην πολυπολιτισμική Αυστραλία, θα έχει ιδιαίτερη επιτυχία, τονίζει στο μήνυμά του ο κ. Κοτζιάς. Και προσθέτει «Θα αποτελέσει παράλληλα παράδειγμα αναφοράς και σε άλλες Ηπείρους, όπου το Ελληνικό στοιχείο κυριαρχεί, με κύριο στόχο την ανάσχεση του φαινομένου της πιο περιορισμένης χρήσης της ελληνικής γλώσσας από τις νεότερες γενιές των ομογενών μας, τη διάδοσή της ευρύτερα στις τοπικές κοινωνίες και την ανάδειξη της σημαντικότητας της ελληνικής παιδείας και του ελληνικού πολιτισμού διαχρονικά.

Με την πρωτοβουλία σας αυτή μας κάνετε ιδιαίτερα υπερήφανους. Εύχομαι ολόψυχα επιτυχία στο εγχείρημά σας, στο οποίο θα μας βρείτε αρωγούς και συμπαραστάτες».

Σκοπός της πρωτοβουλίας των ομογενών είναι να καθιερωθεί ο Μάρτιος ως ο μήνας της Ελληνικής γλώσσας. Να ενθαρρυνθεί η εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας στην Ελληνική διασπορά. Να προωθηθεί η Ελληνική γλώσσα ως μια από τις αρχαιότερες και πλουσιότερες γλώσσες του κόσμου και, παράλληλα με τη Λατινική, ως πηγή ανάπτυξης άλλων σύγχρονων γλωσσών.

Fb: Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω  Twitter: https://twitter.com/kinisipratto

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: