ΜΜΕ

Επίσκεψη Νίκου Κοτζιά, σε Μπακού, συμμετοχή του στη συνάντηση Gymnich στο Άμστερνταμ και επίσκεψη σε Τεχεράνη

Ο Υπουργός Εξωτερικών

Ο Υπουργός Εξωτερικών

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, αναχωρεί σήμερα για το Μπακού, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του, Υπουργού Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, κ. Elmar Mammadyarov. Ο κ. Κοτζιάς θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αζέρο Υπουργό Εξωτερικών, κ. Mammadyarov. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Μετά το πέρας των συναντήσεων θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο Υπουργών.

Την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, ο κ. Κοτζιάς θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, κ. Ilham Aliyev, τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, κ. Ogtay Asadov και θα συναντηθεί με την κοινοβουλευτική ομάδα ελληνοαζερικής φιλίας. Ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει, επίσης, επαφές με τον Υπουργό Ενέργειας και Πρόεδρο της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν, κ. Natig Aliyev.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Αζερμπαϊτζάν, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Άμστερνταμ, όπου θα συμμετάσχει στην άτυπη εξαμηνιαία συνάντηση «Gymnich», των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα λάβει χώρα την Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Φεβρουαρίου. Κατά την πρώτη μέρα της συνάντησης θα συζητηθούν η Παγκόσμια Στρατηγική της Ε.Ε για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Ιράν, ιδιαίτερα μετά την έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Κοτζιάς, θα παρουσιάσει στη Συνάντηση Υπουργών, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι Υπουργοί Εξωτερικών των υποψηφίων προς ένταξη χωρών, τις συστηματικές προσπάθειες της Ελλάδας για τη διαχείριση των, άνευ προηγουμένου, μαζικών προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών.

Τέλος, την Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Τεχεράνη, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, στην επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο Ιράν.

Fb: Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω  Twitter: https://twitter.com/kinisipratto

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: