ΜΜΕ

Σε Αυστρία και Σλοβακία ο Νίκος Κοτζιάς

Νίκος ΚοτζιάςΗ πρώτη επίσκεψη του Ν. Κοτζιά θα είναι στη Βιέννη, όπου θα έχει συνομιλίες και γεύμα εργασίας με τον αυστριακό ομόλογό του Σεμπάστιαν Κούρτς, καθώς και επαφές με αυστριακούς κοινοβουλευτικούς. Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τις θέσεις της Ελλάδας τόσο για το προσφυγικό όσο και για σειρά θεμάτων που άπτονται της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σε μία προσπάθεια θετικής επαναπροώθησης των διμερών σχέσεων και αποκατάστασης των διαύλων επικοινωνίας, με στόχο μία όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία σε σειρά τομέων διμερούς, περιφερειακού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Η διάσταση που προέκυψε, τον περασμένο Φεβρουάριο, εξαιτίας των διαφορετικών απόψεων και των μονομερών πρωτοβουλιών της Βιέννης και είχε ως αποτέλεσμα την ανάκληση της πρέσβεως μας στη Βιέννη, Χρυσούλας Αλειφέρη, στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να κλείσει, καθώς ενδεικτικό αυτής της βούλησης είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στους υπηρεσιακούς παράγοντες που συνοδεύουν τον κ. Κοτζιά θα είναι και η κ. Αλειφέρη, η οποία επιστρέφει πλέον στη θέσης της.

Τέλος την Παρασκευή, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί τη Σλοβακία, όπου θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του, Μίροσλαβ Λάιτσακ, θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ θα έχει επαφές και με τις επιτροπές ευρωπαϊκών και εξωτερικών υποθέσεων του σλοβακικού κοινοβουλίου.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: